Over Mij

Natural Taste - Kristina Denissen

Ik ben Kristina Denissen en ik ben gepassioneerd bezig met gezonde voeding waarbij ik rekening hou met verschillende allergieën.

Als jong meisje zat ik steeds in de keuken te kijken naar mijn moeder en beide grootmoeders die zeer goed konden koken. Op mijn zesjarige leeftijd kreeg ik ook mijn eerste kookboek. Ik vond het fantastisch te zien hoe ingrediënten samen werden gebracht tot een overheerlijk gerecht, tovenarij! Mijn droom was ‘kok worden’, maar op 16-jarige leeftijd kreeg ik heel wat allergieën waardoor mijn leven een andere wending kreeg.


Tijdens mijn opleiding Master in de Psychologie aan de KULeuven bleef koken een passie voor mij, ook na het behalen van mijn diploma. Vaak hoorde ik anderen zeggen dat ik hiermee iets moet doen, professioneel, zoals het openen van een restaurant voor mensen met allergieën. Midden jaren 2000 zou dat echter niet zo’n succes hebben gehad als nu, dus wuifde ik die uitspraken weg. Neen, ik zou het louter als hobby blijven uitoefenen.

Gedurende mijn zwangerschap namen mijn lichamelijke ongemakken toe. Uiteindelijk bleek de oorzaak te liggen in mijn darmen en moest ik (buiten mijn andere allergieën) ook gluten gaan mijden uit mijn voeding, evenals tomaat, paprika en look. Dat was niet zo gemakkelijk. Ik heb toch doorgezet en dat was het waard! Het leven zonder buikkrampen, diarree, winderigheid en noem maar op, is echt onbetaalbaar. Soms heb ik nog wel reacties, maar die zijn beperkt en meestal weet ik ook wat de aanleiding daarvoor was.


Jammer genoeg heeft mijn dochter ook gevoeligheden en kampt ook zij met enkele allergieën. Dit zorgde wel voor een bijkomende uitdaging: alternatieven verzinnen zodat elk feestmoment op school (en daarbuiten) in eender welke periode van het jaar ook een feestmoment voor haar is (bijvoorbeeld: een alternatief voor chocolade eitjes tijdens Pasen, vanwege een cacaogevoeligheid).

 

Enkele jaren terug ben ik me gaan afvragen wat ik nu professioneel verder wil gaan doen. Het koken kriebelt nog steeds en dat zal het altijd blijven doen. Ik merk ook dat steeds meer mensen uit mijn omgeving soortgelijke problemen ontwikkelen. Daarom heb ik me omgeschoold tot Voedingsdeskundige en volg ik de opleiding Voeding- en Dieetleer aan de Erasmushogeschool. Op die manier wil me me verder specialiseren tot allergeendiëtist, sportvoedingdiëtist en wil ik mensen begeleiden die interesse hebben in een meer plantaardige levensstijl. Momenteel werk ik dan ook als Vitaliteitscoach bij Kokoro. Voor meer informatie: www.kokoro.be