Over Mij

Natural Taste - Kristina Denissen

Ik ben Kristina Denissen en ik ben gepassioneerd bezig met gezonde voeding waarbij ik rekening hou met verschillende allergieën.

Als jong meisje zat ik steeds in de keuken te kijken naar mijn moeder en beide grootmoeders die zeer goed konden koken. Op mijn zesjarige leeftijd kreeg ik ook mijn eerste kookboek. Ik vond het fantastisch te zien hoe ingrediënten samen werden gebracht tot een overheerlijk gerecht, tovenarij! Mijn besluit stond dan ook vast: ik wou TSO volgen omwille van de kooklessen. Mijn moeder en leerkracht van het zesde leerjaar vonden dat ik meer in mijn mars had, dus werd het ASO. Achteraf bekeken was dit misschien een goede beslissing, want op 16-jarige leeftijd kreeg ik heel wat allergieën en dat zou in het gedrang zijn gekomen tijdens een koksopleiding.


Tijdens mijn opleiding Master in de Psychologie aan de KULeuven bleef koken een passie voor mij, ook na het behalen van mijn diploma. Vaak hoorde ik anderen zeggen dat ik hiermee iets moet doen, professioneel, zoals het openen van een restaurant voor mensen met allergieën. Midden jaren 2000 zou dat echter niet zo’n succes hebben gehad als nu, dus wuifde ik die uitspraken weg. Neen, ik zou het louter als hobby blijven uitoefenen.

Gedurende mijn zwangerschap namen mijn lichamelijke ongemakken toe. Mijn huisarts weet het aan prikkelbare darm. Ik moest maar beter opletten op mijn voeding. Raar, want dat deed ik al sinds mijn zestiende?! Uiteindelijk bleek de oorzaak te liggen in mijn darmen en moest ik (buiten mijn andere allergieën) ook gluten gaan mijden uit mijn voeding, evenals tomaat, paprika en look. Dat was niet zo gemakkelijk, gezien het feit dat ik ‘verslaafd’ was geraakt aan brood. Ik heb toch doorgezet en dat was het waard! Het leven zonder buikkrampen, diarree, winderigheid en noem maar op, is echt onbetaalbaar. Soms heb ik nog wel reacties, maar die zijn beperkt en meestal weet ik ook wat de aanleiding daarvoor was.


Jammer genoeg heeft mijn dochter ook gevoeligheden van mij overgenomen en kampt ook zij met enkele allergieën. Niet zo veel als de mama, maar toch. Dit zorgde wel voor een bijkomende uitdaging: alternatieven verzinnen zodat elk feestmoment op school (en daarbuiten) in eender welke periode van het jaar ook een feestmoment voor haar is (bijvoorbeeld: een alternatief voor chocolade eitjes tijdens Pasen, vanwege een cacaogevoeligheid).

 

En nu, midden dertig, kijk ik terug op mijn leven en stel ik me de vraag: ‘wat wil ik nu verder doen?’. Het koken kriebelt nog steeds en dat zal het altijd blijven doen.Ik leef ondertussen al twintig jaar plantaardig mede vanwege mijn voedingsgevoeligheden en slecht werkende darmen en vertering. Ik merk ook dat steeds meer mensen uit mijn omgeving soortgelijke problemen ontwikkelen. Daarom heb ik deze website ontwikkeld en volg ik een opleiding tot Voedingsdeskundige aan de UCLL. Ik ben immers autodidact, maar ik wens mijn verworven kennis te formaliseren.

Ik heb al enkele mensen geholpen met voedingsadvies en hoewel ik daar veel tijd in steek om alles zo persoonlijk mogelijk te maken, toch geeft het me veel voldoening. Via mijn blog en mijn Instagramprofiel wil ik mijn passie delen, gerechten en recepten uitwisselen of nutritioneel advies geven.

Ik hoop dat ik je kan inspireren of helpen naar een gezondere manier van leven!

Veel liefs

Kristina