Je hebt er misschien al van gehoord of nog niet, maar deze zaterdag vindt weer de nieuwe editie van Vegan Summer Fest plaats te Gent. Tijdens dit festival vind je alleen maar plantaardige gerechten, zoetigheden, kledij, schoonheidsproducten … Bovendien kan je jouw kennis en inspiratie uitbreiden door het volgen van lezingen en kookdemo’s.

Maar ik ben geen vegan, dus dit is niets voor mij!” 

Niets is minder waar! Dit feest of festival is toegankelijk voor iedereen. 

Voor vegetariërs of veganisten is het ideaal omdat ze hier alles zorgeloos kunnen eten, drinken en kopen. Zij kunnen ook hun kennis verder uitbreiden aan de hand van de lezingen, kookdemo’s of door het ontdekken van nieuwe producten en verdelers.

Voor niet-veganisten/vegetariërs kan dit ook een interessante gelegenheid zijn om eigen grenzen te verleggen, nieuwe ervaringen en inspiratie op te doen. Je moet ook niet bang zijn dat je in een groep van ‘goeroe’s’ terecht komt die je koste wat het kost willen doen ‘bekeren’, maar het kan wel drempelverlagend werken.

Verder is Vegan Summer Fest ook ideaal voor mensen die niet tegen dierlijke zuivelproducten kunnen, lactose of niet tegen eieren kunnen. Je kan hier immers (nieuwe) alternatieve producten leren kennen.

Wat mag je verwachten?

  • Verschillende eetstandjes (zowel hartig als zoet)
  • Verdelers van plantaardige producten (food en non-food)
  • Lezingen en kookdemo’s

Waar en wanneer?

Zaterdag 17 augustus 2019, Expo Gent

Voor tickets: https://vegansummerfest.be/nl/ 

Conclusie en kleine kanttekening

Ben je vegan en wil je jouw kennis en ervaringen uitbreiden of inspiratie komen opdoen, dan is Vegan Summer Fest iets voor jou!

Ben je niet-vegan, maar sta je wel open om hier meer over te leren kennen, dan moet je zeker eens een keer langskomen.

Toch nog een kleine kanttekening, belangrijk voor mensen die nog niet voldoende vertrouwd zijn met de vegan voedingsstijl. Tijdens Vegan Summer Fest vind je verschillende eetstandjes, maar niet alle gerechten zijn even gezond. Je wordt overspoeld met plantaardige burgers, ijsjes, taarten … Wees ook voldoende kritisch! Veganisten eten niet enkel en alleen bewerkte plantaardige gerechten. Ze kopen niet elke dag kant-en-klare burgers, ijsjes, taartjes … Ze worden misschien wel anders en ‘gezonder’ gemaakt door suikers of vetstoffen te vervangen, maar het blijft comfortfood. Af en toe genieten, moet en kan geen kwaad, maar genieten doe je met mate en niet elke dag! Zorg thuis voor gezonde en vers bereidde maaltijden (indien mogelijk) bestaande uit voldoende groenten, complexe koolhydraten, vezels en (plantaardige of dierlijke) eiwitten. Wens je graag meer advies, bespreek dit dan met jouw diëtist of maak even een afspraak.

Veel liefs

Kristina

Deel dit bericht