Zwarte bonen gebraad

Natural Taste - Vegan gehaktbrood
Vegan gehaktbrood
  • 3 el gemalen lijnzaad
  • 120 ml water
  • 1 tl olijfolie
  • 1 kleine ajuin
  • 3 teentjes fijngemalen look
  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  • 1 geraspte wortel
  • 2 tl komijn
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl droge oregano
  • 1/ tl cayennepeper
  • 60 gr fijngesneden koriander
  • 2 bokalen zwarte bonen
  • 110 gr mais
  • 45 gr glutenvrije havermoutvlokken
  • 65 gr glutenvrije havermoutmeel
  • Peper en zout

Verwarm de oven op 175°.

Meng het lijnzaad met het water en zet het even in de koelkast om een lijnzaadei te maken.

Doe olie in een warme pan en bak de ui, wortel en paprika voor een vijftal minuten totdat de ui glazig is en de wortelen zacht. Doe de groenten daarna in een kom en meng ze met de kruiden en de koriander.

Open een bokaal van de bonen en mix ze met een mixer of in een keukenrobot. Voeg de gemixte bonen toe aan de kom met groenten en kruiden. Voeg ook de andere bonen toe, evenals de maïs, het lijnzaadei, de havervlokken en het havermeel. Meng alles goed onder elkaar en doe het mengsel in een bakvorm bekleed met bakpapier. Zet in de oven voor ongeveer 35 minuten. Eens klaar, laat het afkoelen voor vijf à tien minuten.

TIP:

Maak een sausje of een topping van avocado en koriander die je samen mixt.

TIP:

Je kan de zwarte bonen ook vervangen door andere peulvrucht, bijvoorbeeld linzen. Verder kan je ook andere groenten kiezen. Dus stel dat je niet tegen paprika kunt, laat je dit weg of je voegt een andere groente toe naar eigen voorkeur. Voor het linzengebraad kan je ook een andere saus of topping maken. Bijvoorbeeld eentje met ketchup (120 ml ketchup mengen met een halve theelepel mosterd en een halve theelepel appelazijn). Zelf heb ik een gehaktbrood gemaakt op basis van aduki bonen en linzen. De groenten waren rode biet en wortel.

Natural Taste - Vegan gehaktbrood
Vegan gehaktbrood
Deel dit bericht