Kinderen zijn er dol op: erwtjes en balletjes of burgers. Waarom ze niet samen combineren onder de vorm van erwtenballetjes? Benieuwd naar het recept?

Erwtenballetjes (4 personen)

  • 150 gr diepvrieserwten
  • 150 gr gedroogde erwten
  • ½ ui
  • Rasp van 1 citroen
  • 2 el boekweit (of kikkererwten) meel
  • 1 tl gedroogde munt

Ontdooi de diepvrieserwten

Kook de gedroogde erwten voor 10 tot 15 minuten totdat ze wat zachter zijn (maar niet geheel plat). Giet het water af en laat uitlekken.

Snij de ui fijn en rasp wat citroenschil.

Meng de diepvrieserwten met de gekookte droge erwten, het meel, de munt en de citroenschil in een keukenmachine. Voeg erna de ui toe en mix nog even kort door. Zet daarna alles even in de koelkast, dan kan het wat opstijven.

Rol vervolgens kleine balletjes en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Je kan ze eventueel nog even in de diepvries zetten alvorens in de oven te steken. Zo stijven ze op en krijgen ze een krokanter korstje. Dit mag in een oven van 180° voor ongeveer 20 minuten, draai om en zet ze terug in de oven voor een tiental minuten.

 

Tip: je kan ook variëren door andere peulvruchten of andere kruiden te gebruiken.

Deel dit bericht