Eenvoudige erwten-broccoli soep

  • 350 gr gedroogde spliterwten
  • 1 broccoli
  • Groentebouillon of gewoon peper en zout

extra topping:

  • 30 à 40 tal spruitjes
  • 350 gr mengeling van verschillende paddenstoelen
  • 120 gr diepvrieserwten

Laat de spliterwten een nachtje weken in water. Spoel ze de dag nadien goed uit en laat ze uitlekken.

Doe de uitgelekte spliterwten in een kookpot met water (ongeveer 1,5 liter tot 2 liter, afhankelijk van hoe dik je de soep wenst). Breng op smaak met groentebouillon of met zout en peper. Laat dit ongeveer 40 minuten koken (neem met een lepel een spliterwt uit de soep en proef of ze al zacht begint te worden, anders moet je alles wat langer laten koken). Snijd ondertussen de broccoli in stukjes (ook de steel!) en voeg deze toe aan de soep eenmaal de spliterwten zachter beginnen worden. Laat alles terug koken gedurende een twintigtal minuten.

Kuis ondertussen de spruitjes en de paddenstoelen. Snijd de spruitjes in 2 en snijd ook de grote paddenstoelen in kleinere stukjes. Vul een kop met diepvrieserwten.

Verwarm een pan met wat olie en bak eerst de spruitjes. Eenmaal de spruitjes zachter beginnen te worden, voeg je eerst de grote (dikke) paddenstoelen toe en pas op het einde de kleine (dunne) paddenstoelen en de diepvrieserwten. Bak tot alles gaar is en breng op smaak met peper en zout.

Neem vervolgens een staafmixer en mix de soep fijn.

Vul de soepborden met de warme soep en garneer met de gebakken groentjes.

 

TIP:

Heb je liever een dikkere soep: gebruik dan meer spliterwten (450 gr).

Je kan ook het klassieke recept volgen en eerst ui, prei en selder aanstoven, alvorens je de spliterwten toevoegt met het water.

Deel dit bericht