BODEM:

  • 75 gr amandel
  • 75 gr havermout
  • 175 gr dadels
  • 6 el kokosolie
  • ½ tl vanille extract
  • snuifje zout

VULLING:

  • 300 gr cashewnoten
  • 8 el kokosolie (gesmolten)
  • 250 gr kokosmelk
  • beetje kokosrasp (50gr)
  • 4 el limoensap
  • 60 ml ahornsiroop
  • 1tl vanille extract

AFWERKING

  • Limoenrasp, schijfjes limoen of citroen, kokoschips, ander fruit, pistache noten ….

 

Laat de cashewnoten een nacht weken in water.

Spoel de volgende dag de cashewnoten goed uit en laat ze uitlekken.

Doe alle ingrediënten voor de bodem in de blender en mix tot een korrelige pasta. Bekleed een springvorm met bakpapier en stort het mengsel uit. Laat een uur opstijven in de diepvries of koelkast.

Chufamix

Mix de geweekte cashewnoten in de chufamix (of gebruik een keukenrobot en stort het mengsel uit in een zeef met neteldoek). Pers het vocht (de

cashewmelk) goed uit de pulp. De melk kan je gebruiken voor de vulling. Het pulp mix je met de overige ingrediënten voor de vulling. Giet dit mengsel uit op de bodem en laat terug opstijven voor minstens een uur in de diepvries of vier uur in de koelkast.

Werk nadien de taart af met een topping naar keuze: schijfje limoen met limoenrasp, pistache noten of andere noten (al dan niet met een suikerlaagje over), bosbessen, ander zacht fruit …

Opmerking: dit is een basisrecept, dus je kan de smaak van de vulling variëren, door bijvoorbeeld cacao of carobe toe te voegen of gemixt fruit. Je kan er ook voor kiezen om in de bodem andere noten te verwerken (walnoten, hazelnoten … wat jij zelf verkiest).

Deel dit bericht