Quinoagranolareep (10 stuks)

  • 225 gr quinoavlokken
  • 250 gr amandelpasta
  • 113 gr ahornsiroop
  • 60 gr kokosolie
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanillezaad
  • Snuif zout

 

Doe alle droge ingrediënten in een kom.

Verwarm de amandelpasta met de ahornsiroop en de kokosolie. Roer tot je een homogeen mengsel krijgt. Doe alles samen. Het beslag ziet er vrij droog uit en je kan steeds een beetje melk toevoegen indien nodig. Omdat het een vrij dik beslag is, neemt het wel even tijd in beslag om goed te roeren. Dit kan met de hand of een keukenrobot.

Stort alles uit op een ovenplaat bekleed met bakpapier. Druk alles plat met de achterkant van een lepel. Zet 30 minuten in de koelkast om te harden en snij het nadien in stukken.

Bewaar deze repen in de koelkast of vries ze in.

 

Kokos-chocolade rotsjes (ongeveer 35 stuks)

  • 400 gr chocolade
  • 120 gr kokosschilfers
  • 1 el kokosolie
  • 75 gr pompoenpit
  • 80 gr zonnebloempit
  • 75 gr gedroogd fruit
  • Grof zeezout

 

Smelt de chocolade au-bain-marie.

Doe alle ingrediënten in de chocolade en meng alles door elkaar. Laat 2 minuten staan en roer opnieuw. Voeg extra kokos toe als het mengsel nat blijft.

Schep hoopjes van het mengsel op bakpapier, strooi er zeezout en extra zaden over ter decoratie en laat minstens een uur in de koelkast opstijven.

Bewaar ze in een luchtdichte doos in de koelkast.

Deel dit bericht