Bananenbrood kent iedereen al, maar je kan ook pompoenbrood maken. Lekker en even voedzaam. Ideaal voor in de herfst en als je niet weet wat je nu met al die pompoenen moet maken. Wist je trouwens dat je de pompoen in dit gerecht ook gemakkelijk kunt vervangen door zoete aardappel? Probeer het maar eens uit!

Pompoenbrood

Voor 1 brood:

  • 260 gr glutenvrije havermout of havermeel
  • 450 gr pompoenpuree (stoom of rooster pompoen en mix deze tot een gladde puree)
  • 100 – 150 gr ahornsiroop (hoeveelheid naar eigen smaak)
  • 1 el gebroken lijnzaad + 3 el water (opzij zetten en laten zwellen)
  • 1 el psylliumvezels
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl speculaaskruiden
  • ½ tl vers limoensap

 

Verwarm de oven voor op 180°C.

Leg bakpapier in een cake/broodvorm.

Doe de droge ingrediënten in een kom en de natte in een andere. Voeg ze samen en roer alles goed onder elkaar. Doe het beslag in de cake/broodvorm en bak voor 30 – 35 minuten in de oven. Controleer met een tandenstoker of het klaar is.

klaar om in de oven te gaan

Laat het brood volledig afkoelen in de vorm.

Bewaar nadien in een luchtdichte doos in de koelkast of vries kleinere porties in.

Dit brood is ideaal als ontbijt of tussendoortje.

Heb je niet graag de smaak van lijnzaad? Vervang het dan door chiazaadjes (ook laten zwellen in 3 el water).

Heb je geen psylliumvezels? Geen probleem, vervang het door een extra lepel lijnzaad (of chiazaad) en 3 extra lepels water. Het voordeel van psylliumvezels is dat het brood elastischer wordt  en minder uitdroogt.

Veel succes en laat mij weten wat jij ervan vindt!

Veel liefs

Kristina

Deel dit bericht