Ben je op zoek naar een recept voor bananenbrood, dan vind je super veel verschillende soorten recepten. Allemaal varianten van elkaar en waarschijnlijk even lekker. Zelf heb ik ook verschillende soorten eigen recepten, maar dit recept is echt een topper, ook voor iemand die niet van bananenbrood houdt! Hij is lekker smeuïg en, zoals bij veel van mijn recepten, wil ik jullie stimuleren om zelf te variëren en je creativiteit te laten gelden:
- Zo kan je variëren in soort pindakaas of notenpasta, maar neem daarbij vooral de pure notenpasta, zonder toevoegingen van suiker of andere zaken (100% noten dus). Wat zeker een aanrader is (van mij persoonlijk) is witte amandelpasta. Een beetje duurder van soort, maar SUPER lekker in dit brood!
- Je kan variëren met meel of een mix van verschillende soorten meel gebruiken. Als je puur boekweitmeel gebruikt, zal het resultaat denser zijn, gebruik je havermeel, dan zal het zachter zijn, maar je kan ook volkoren rijstmeel of ander soort meel gebruiken (kijk wat je nog in huis hebt of meng verschillende soorten samen).
- Voeg eventueel rozijntjes of ander gedroogd fruit toe voor een zoete ‘touch’ of voeg gehakte noten toe voor een extra ‘bite’.
Pindakaas bananenbrood
Voor 1 brood:
- 250 gr (glutenvrije) havermeel of boekweitmeel
- 1,5 tl bakpoeder
- Optioneel: 1 vanillestokje
- 4 rijpe bananen in stukjes gesneden
- 125 ml plantaardige melk
- 150 gr pure notenpasta met stukjes (bijvoorbeeld witte amandelpasta, maar mag ook andere zijn)
- 60 ml plantaardige olie
- Scheutje appelazijn
- Optioneel: 1 tl kaneel of speculaaskruiden
- Optioneel: 80 gr gehakte noten (bijvoorbeeld pinda’s, maar mogen ook andere noten zijn)
Verwarm de oven voor op 180°C.
Neem een vierkante cake of broodvorm (23 x 10 cm) en leg er bakpapier in.
Mix de stukjes banaan met de melk, vanillemerg, notenpasta, olie, appelazijn en kaneel (of speculaaskruiden) tot een homogene vloeibare massa. Giet dit beslag over de droge ingrediënten en meng alles onder elkaar.
Schep het beslag in de beklede bakblik en strijk het glad. Bestrooi het eventueel met de gehakte noten en zet het voor 35 – 45 minuten in de oven. Eens je een prikker in het midden steekt en hij komt er proper uit, dan is het brood klaar en mag hij uit de oven Laat het omgekeerd afkoelen op een rooster alvorens het brood uit de vorm te halen.
Je kan dit brood bewaren in een luchtdichte doos voor 4 dagen in de koelkast of vries ze in porties in.
Geniet van dit brood als ontbijt, snack of traktatie en laat me weten wat jij ervan vindt!
Veel liefs
Kristina
Reacties
Laat een reactie achter