Iedereen lust wel een pannenkoek of een wafel. We kennen allemaal de zoete varianten, maar wist je ook dat je ze met groenten kan maken en zonder eieren of dierlijke melken? Je kan gewoon de eieren weglaten en meer vocht toevoegen en een scheut olie. Zo kan je in plaats van een havermout ontbijt, havermoutpannenkoeken maken. Je mixt de havermoutvlokken tot meel, voegt melk toe en een scheut olie en bakken maar! Probeer ook eens een pannenkoek op basis van pompoen of zoete aardappel? Wedden dat de kids het ook lekker zullen vinden?

 

Boekweitblini’s

  • 150 gr boekweitmeel                                                                                        Natural Taste - boekweitblini's
  • 1 tl bicarbonaat
  • 200 ml melk
  • 2 el soya yoghurt (of andere plantaardige yoghurt)
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • Kokosolie om te bakken
  • Zout
  • Scheut appelazijn

Meng alles samen tot een glad beslag en bak de pannenkoeken.

 

Groene pannenkoeken (4 personen)Natural Taste - Glutenvrije en Vegan groene pannekoeken

  • 150 gr bloem of havermout
  • 400 ml water
  • Snuif zout
  • 50 gr spinazie zonder steel
  • 12 blaadjes basilicum
  • Olie om te bakken

Mix alles tot een glad beslag. Bak de pannenkoeken.

 

Gele of oranje pannenkoeken (4 personen):

  • 300 gr kikkererwtenmeel
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 150 gr wortel of pompoen of zoete aardappel   (gestoomd of oven geroosterd!)
  • Snuif zout
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el olie
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • Mespunt kaneel

Meng alles samen tot een beslag en bak de pannenkoeken.

Roze pannenkoeken (4 personen):

  • 120 gr boekweitmeel
  • 25 gr kikkererwtenmeel
  • Snuif zout
  • ½ tl komijn
  • 180 ml rode bietensap of 2 kleine gestoomde rode bietjes mee gemixt in het beslag

Meng (of mix, indien je rode bieten gebruikt in plaats van sap) alles tot een glad beslag.

Deel dit bericht