Om eerlijk te zijn ben ik niet zo’n grote fan van maïs, maar ik wou toch eens een maïsbrood uitproberen. Dit brood is glutenvrij, maar toch zacht en elastisch dankzij de psylliumvezels. Niet te vergelijken met het glutenvrij brood dat je in een supermarkt doorgaans vindt en bovendien goedkoper!

Veel succes bij het bakken en laat me weten wat jij ervan vindt!

 

Maïsbrood

  • 400 g maïsmeel
  • 40 g psylliumvezels
  • 30 g agavesiroop of suiker
  • 10 g zout
  • 550 g lauwwarm water
  • 30 g verse gist
  • 40 g maïsolie

 

Doe de gist in een kommetje met lauwwarm water en de agavesiroop of suiker. Zet dit even opzij, zodat de gist goed kan oplossen en geactiveerd wordt.

Doe de droge ingrediënten in een keukenrobot, voeg de olie toe en meng door elkaar. Voeg daarna het gist-watermengsel toe en kneed het deeg tot een homogene massa. Je kan dit ook met de hand doen, als je geen keukenrobot hebt of het liever manueel doet.

Vorm een bolletje van het deeg of stort het uit in een broodvorm met bakpapier en laat 90 minuten rijzen op een aangename warme temperatuur.

Verwarm de oven voor op 190°C en plaats er ook een kom met kokend water in. Zo creëer je stoom en voorkom je een te droog brood.

Bak het brood 1 uur en 45 minuten af in de oven en laat het vervolgens afkoelen op een rooster.

 

Smakelijk!

Veel liefs

Kristina

Deel dit bericht