Wie mij volgt op Facebook en Instagram weet het al wel, maar dinsdag 20 augustus ben ik de keuken bij Loods19 gaat uittesten. Daar zullen ook mijn kookworkshops plaatsvinden. Graag deel ik jullie mijn ervaringen!

Eerst en vooral is de locatie perfect bereikbaar met de wagen. Je neemt afrit 23 van de E314 richting Tielt-Winge en dan is het minder dan 2,5 km verwijderd van de autostrade. Een vlottere verbinding kan je niet hebben!

Als je eenmaal binnenkomt, zie je ook een grote zaal met tafels, stoelen en een toog. Ideaal om na het koken samen te proeven van onze gerechten. We plaatsen alles op de toog, scheppen ons bordje vol en kunnen samen aan de grote tafel proeven, ervaringen delen en elkaar nog beter leren kennen!

Voordat we kunnen proeven, moeten we natuurlijk eerst zelf aan de slag gaan en koken. Dat doen we na een korte introductie en toelichting. Aarzel niet om vragen te stellen of zaken aan te vullen als je er toevallig nog meer over weet. Zo kunnen we van elkaar leren.

De keuken is een volledig uitgeruste en professionele omgeving. Hier kunnen we in kleinere groepjes aan de slag om de gerechten te maken. Zo leren we elkaar kennen, want ik probeer jullie zo veel mogelijk per twee te laten werken, maar je moet ook met andere groepjes overleggen, bijvoorbeeld om af te stemmen wie wat maakt, wanneer en wie welke toestellen eerst gebruikt. Een gezellige drukte en leuke sfeer verzekerd!

En als dit jouw nog niet overtuigt, misschien dan wel het laatste gedeelte van de kookworkshop: het proeven! Een ideale manier om nieuwe gerechten te leren kennen. Zijn er nadien nog te veel overschotjes, dan kan je jouw ‘meeneem-potje(s)’ vullen voor thuis.

Aangezien perfectie niet bestaat en iedereen andere smaakvoorkeuren heeft, kunnen er foutjes gebeuren tijdens het volgen van de recepten of kan het zijn dat niet iedereen een bepaald gerecht even graag lust. Geen probleem, we zijn immers geen robots en iedereen is anders! Voor mij is een kookworkshop dan ook geslaagd wanneer ik anderen tips kan geven, kan inspireren en wanneer elke deelnemer minstens 1 gerecht heeft leren kennen waarvan hij of zij zegt: “Dit ga ik nu zeker nog zelf maken”.

Als jouw interesse is gewekt, schrijf je dan als de bliksem in voor een  kookworkshop. Het aantal plaatsen is immers beperkt! Kom je niet graag alleen, neem dan anderen mee en dan is er dubbel zo veel plezier!

Tot binnenkort!

Veel liefs

Kristina

Deel dit bericht