Deze koekjes kan je als toastje gebruiken bij een aperitief of als tussendoortje. Ze zijn gemakkelijk te maken en je kan de kruiden aanpassen naar eigen smaak!

Door ze langer te bakken, worden ze droger. Aangezien elke oven anders is, kan de tijd verschillen.

  • 120 gr kikkererwten uit blik (uitgelekt)
  • 75 gr kikkererwtenmeel
  • ½ tl zout
  • ½ lijnzaadei (halve el lijnzaad 15 minuten laten weken in 1 el water)
  • 1 tl currykruiden
  • 1 el olie
  • Beetje zwarte sesam ter afwerking

Verwarm de oven voor op 180°C.

Laat de kikkererwten goed uitlekken. Pureer ze vervolgens en voeg er de kruiden en het lijnzaadei aan toe. Vervolgens doe je het kikkererwtenmeel bij dit gepureerde mengsel en roer alles goed onder elkaar. Voeg beetje bij beetje water toe (70 ml) en roer/kneed het enkele minuutjes.

Neem twee vellen ovenpapier en bestrooi ze met bloem. Stort het deeg hierop uit en rol het uit tussen de twee ovenpapieren. Verwijder het bovenste papier en snijd kleine vormen in het deeg om aparte koekjes te vormen.

Neem een bakplaat, leg er bakpapier op en besmeer dit met olie. Leg de koekjes voorzichtig op de bakplaat en besprenkel ze met sesamzaad.

Zet dit alles voor 20 minuten in een oven van 180°C.

Serveer ze met een lekkere (zelfgemaakte) spread, tapenade of pesto.

Smakelijk!

Kristina

Deel dit bericht