Wie houdt van de Arabische keuken zal ze wel kennen, de falafels: kruidige, hartige balletjes op basis
van kikkererwten. Lekker als borrelhapje of bij een slaatje met een yoghurt dipsaus. Ik wil jullie graag
mijn recept delen voor een variant van de falafel, namelijk de falafelwafel. Mijn recept is met
currykruiden gemaakt en zonder look. Ik verdraag look niet zo goed, vandaar. Als je kleine wafels
maakt, zijn ze ook leuk om als hapje vooraf te serveren wanneer je bezoek hebt. Eens wat anders dan
de gekende borrelhapjes of gefrituurde snacks.
Smakelijk!

Hartige wafels falafelstijl met curry kruiden (4 personen)
– 200 gr gedroogde kikkererwten
– 1 kleine ajuin of sjalot
– Handvol verse platte bladpeterselie
– Handvol verse koriander
– 2 el olie
– 1 tl zout
– 1 – 1,5 tl currykruiden
– ½ tl bakpoeder
– Olie om te bakken

Overgiet de kikkererwten met kokend water en laat ze een nachtje weken.
Giet de volgende dag het water af, spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken.

Snipper de ui fijn. Was de kruiden en hak ze grof.

Doe de kikkererwten in een keukenrobot en mix ze tot je kruimels hebt, voeg dan de rest van de
gesnipperde ui en de gehakte kruiden toe en mix nog een keer.

Vervolgens mogen de olie, de curry
kruiden, het zout en het bakpoeder toegevoegd worden.

Kneed goed of mix nog heel kort in de
keukenrobot totdat je een korrelige en kleverige massa hebt, maar let er wel op dat je er geen puree
van maakt.

Verwarm het wafelijzer. Smeer er wat olie op, zodat de wafels niet gaan plakken en begin met
bakken van zodra het wafelijzer opgewarmd is.

Voor zachte wafels: bak 2 à 3 minuten.
Voor hardere wafels, bak 3 à 5 minuten.

Veel liefs
Kristina

Deel dit bericht