Op zoek naar een voedzaam ontbijt? Wat dacht je van deze muesli?
Het verschil tussen muesli en granola is dat je een granola bakt in de oven en er nog olie en/of zoetstof aan toevoegt. Dat maakt het krokanter, maar ook energierijker. Een recept voor een gezonde granola vind je hier.
Muesli is gemakkelijker om te maken, want je hebt geen oven nodig en je moet er niet veel tijd in stoppen. Gewoon alles samenvoegen en klaar! Nog niet overtuigd, kijk dan eens naar mijn filmpje. Samen met mijn dochter ben ik aan de slag gegaan (eigenlijk op haar vraag). Alleen was het voor mij wennen om samen met haar een volledig filmpje te maken (mijn dochter wou graag zelf meer aan het woord komen, moest naar het toilet en was aan het flirten met de camera). Je ziet wel dat je dit gerecht dus samen kunt maken met kinderen en ondertussen maak je ze nieuwsgierig voor nieuwe smaken en texturen. De kans dat ze er effectief ook van gaan eten neemt dan ook toe!
Gezonde muesli
Voor een grote pot:
- 230 gr glutenvrije havermout
- 35 gr (ontkiemde) kasha (eventueel vervangen door havermout, boekweitvlokken, quinoavlokken of gepofte ‘cornflakes’)
- 2 el zonnebloempitten
- 2 el pompoenpitten
- 3 el gehakte noten naar keuze (bijvoorbeeld hazelnoot, amandel of cashew)
- 50 gr hennepzaad
- 2 el chiazaad
- 2 el sesamzaad
- 2 el gebroken lijnzaad
- 2 el psylliumvezels
- 70 gr gedroogd fruit of gevriesdroogd fruit naar keuze
Meng alle ingrediënten bij elkaar en bewaar in een goed afgesloten bokaal of pot.
Strooi de muesli over jouw yoghurt, havermoutpap, smoothie bowl of fruit voor extra crunch en energie.
Varieer de inhoud naar eigen smaak: neem ander gedroogd fruit of vervang het deels door pure chocoladeblokjes, neem andere zaadjes/pitjes/noten of andere soort vlokken. Je kan er ook cornflakes aan toevoegen of gepofte gierst/rijst/amarant/quinoa.
Wil je meer een hartige variant? Laat het gedroogd fruit eruit, doe er gedroogde kruiden bij en je kan dit dan gaan gebruiken als extra topping voor in een soep.
Het leuke is dat je dit samen met de kinderen kunt maken en als je mooie weckpotjes hebt om het te bewaren, kan je ook verschillende soorten per potje maken, zo kan je elke dag variëren en vind iedereen zijn smaak er wel tussen.
Veel plezier ermee!
Kristina
Reacties
Laat een reactie achter