Ben je op zoek naar een eenvoudig recept om wafels te maken? Ben je allergisch voor eieren, melk of gluten en wil je toch een lekkere wafel bereiden? Of ben je veganist en eet je geen dierlijke producten, maar lust je wel graag een wafel?
Volg onderstaande stappen en succes is verzekerd!

Basisrecept wafels (zonder eieren, gluten of dierlijke melk)
Voor 4 personen:
180 gr boekweitbloem/havermeel
300 ml plantaardige melk
1.5 tl bakpoeder/bicarbonaat
80 gr glutenvrije havermout
80 ml ahornsiroop/agavesiroop (of minder, dit is naar eigen smaak)
2 el neutrale plantaardige olie
1 tl appelazijn

Doe de droge ingrediënten bij elkaar (mix eventueel de havermout fijn). Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar tot een mooi beslag. Warm ondertussen het wafelijzer op. Eens opgewarmd, smeer je er wat olie in en bakken maar!

Tip: heb je te veel wafels gemaakt en zit je met overschot? Geen probleem, vries ze in per portie voor later, of eet ze als ontbijt met wat vers fruit.
Tip: varieer de smaak van jouw wafels. Doe er de volgende keer eens speculaaskruiden bij, vanille, pure cacaopoeder of carobepoeder. Experimenteren maar!

Ben je geen zoetekauw en heb je liever hartige wafels? Wat dacht je van mijn recept voor wafels met groenten of mijn curry-falafelwafels?

 

 

Deel dit bericht