Kleine broodjes gevuld met olijven en zongedroogde tomaatjes, mmh!

Ideaal bij bezoek of bij de tapas. Bovendien zijn ze niet moeilijk om te maken en glutenvrij! Het moeilijkste is, wachten tot ze klaar zijn om op te eten.

 

Broodjes met olijven en zongedroogde tomaat

Voor een 16 à 20 kleine broodjes

  • 150 g olijven in schijfjes gesneden
  • 50 g zongedroogde tomaat in stukjes gesneden
  • Italiaanse kruiden of een mengeling van basilicum, oregano …
  • 375 g havermeel
  • 50 g spylliumvezels
  • 10 g zout
  • 350 g lauw water
  • 150 g havermelk of sojamelk
  • 40 g verse gist
  • 40 g olijfolie

 

Doe de gist in een kom met het lauwwarm water en de melk. Zet even opzij, zodat de gist goed kan oplossen.

Meng de droge ingrediënten samen.

Neem een keukenrobot en doe daar de droge ingrediënten in met de olijfolie en meng kort door elkaar. Giet daarna het gist-water-melk mengsel erbij en laat even kneden. Je kan er ook voor kiezen om met de hand te kneden tot je een homogene massa krijgt.

Voeg op het einde de gesneden olijven en zongedroogde tomaat toe en kneed ze goed onder het deeg.

Neem een bakplaat en bedek die met bakpapier. Leg hierop kleine bolletjes van het brooddeeg. Maak je handen hiervoor nat, zodat het deeg niet blijft plakken aan je handen en je gemakkelijker bolletjes kan vormen.

Laat de bolletjes deeg nu 90 tot 120 minuten rijzen op een warme plaats, maar bedek ze eerst met een vochtige handdoek of plasticfolie.

Verwarm de oven voor op 190°C. Bak de broodjes af gedurende 45 minuten. Plaats ook een kom met kokend water in de oven om een beetje stoom te creëren.

En daarna, lekker genieten!

Ideaal als je bezoek hebt trouwens!

 

Veel liefs

Kristina

Deel dit bericht