Verwacht je bezoek en wil je graag een eigen touch geven aan borrelnootjes? Maak ze dan zelf!

Het is super gemakkelijk en je kan zelf kiezen welke soort noten, pitjes, welke smaken en nog vele meer. Ik geef jullie alvast een recept, maar varieer gerust zelf naar eigen smaak (zo kan je ook nootjes maken met currykruiden of Italiaanse kruiden …).

Borrelnootjes en pitjes

Voor 600 gr:

  • 400 gr notenmix
  • 100 gr pompoenpitten
  • 100 gr zonnebloempitten
  • 1 el honing of agave
  • Flinke scheut tamari of shoyu
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl zout
  • Snuifje cayennepeper
  • 1 el citroensap

 

Meng alle smaakmakers in een kom. Voeg vervolgens de noten en pitten toe en roer alles goed onder elkaar. Heb je het graag wat pittiger? Doe er dan wat extra extra kruiden, chilipoeder of cayennepeper bij.

Eens alle noten goed bedekt zijn met de smaakmakers, doe je de noten en pittenmix op een ovenplaat met bakpapier.

Als je een droogoven hebt, zet je de noten 24 tot 48u op 45°C.

Heb je een gewone oven, dan zet je de noten een 15’tal minuten in een voorverwarmde oven van 170°C. Schep ze halverwege een keer om. Laat ze nadien volledig afkoelen en bewaar in luchtdichte potten.

 

Geniet ervan of geef ze in een mooie (weck)pot cadeau als je op bezoek gaat. Succes verzekerd!

 

Veel liefs

Kristina

Deel dit bericht