Deze lekkere cupcakes zijn ideaal om de dag mee te starten: voedzaam en lekker! Ideaal voor onderweg, als je weinig tijd hebt, of voor de kinderen. Je kan ze warm of koud eten en je kan ze invriezen, zodat je er voor een langere periode plezier hebt. Als dat nu eens geen goede time-management is!

Appel-banaan-quinoa 

Voor 12 cupcakes:

  • 125 ml appelmoes (zie verder)
  • 1 kop (250 ml) geplette banaan (ongeveer 3 bananen)
  • 1 banaan in schijfjes
  • 1 kop gekookte quinoa (ongeveer ½ kop ongekookt)
  • 230 gr glutenvrije havermout
  • 125 ml plantaardige melk
  • Optioneel: 1 el agave of ahornsiroop
  • 1 tl vanilla-extract
  • 1 tl kaneel
  • 1 appel, geschild en in kleine blokjes gesneden

 

Verwarm de oven voor op 180°C.

Besmeer de cupcakevormpjes met olie.

Kook de quinoa gaar zoals op de verpakking.

Meng de appelmoes met de geplette bananen, melk, agave/ahornsiroop en vanille-extract in een kom.

Doe alle droge ingrediënten in een andere kom, samen met de gekookte en afgekoelde quinoa. Voeg de natte ingrediënten toe en roer goed onder elkaar. Voeg de appelblokjes toe en meng goed.

Vul elk cupcakevormpje met het beslag. Leg enkele schijfjes banaan bovenop elke cupcake en zet voor 20 – 25 minuten in de oven.

appel-banaan-quinoa cupcakes net voordat ze de oven in gaan

Haal uit de oven en laat eerst 5 minuten afkoelen. Daarna kan je ze nog warm opeten.

Bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast voor 3 dagen en verwarm ze voor het eten kort in de microgolfoven.

TIP: wil je meer crunch? Voeg dan gehakte walnoten of pecannoten toe aan het beslag!

 

Voor 500 ml zelfgemaakte ongezoete appelmoes:

  • 4 appels
  • ½ limoen
  • Snuifje nootmuskaat
  • Snuifje kaneel

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes. Stoom de appels gaar en mix ze nadien in een blender samen met de limoensap en de kruiden. Je kan dit tot drie dagen in de koelkast bewaren.

appelmoes zonder suiker

Deel dit bericht