In deze reeks van blogberichten wil ik af en toe even stilstaan bij enkele leuke eetplekjes of winkeltjes in België. Ik deel mijn ervaringen en mijn mening, dus het is vrij persoonlijk.

Wie weet kan ik een van jullie inspireren om het eens te bezoeken? Feedback, tips, advies en vragen mogen jullie altijd delen ☺

Een van mijn favoriete restaurants in Leuven, die rekening houdt met verschillende eetgewoontes en diëten, is wellicht Mykene! Als je de kaart al raadpleegt, merk je direct waarom. Iedereen kan hier zijn ding wel in vinden: vleeseters, viseters, liefhebbers van gevogelte, vegetariërs, veganisten, mensen die een ketodieet volgen, er is zelfs een rawfood optie! Bovendien veranderen ze regelmatig de menukaart en houden ze enorm goed rekening met persoonlijke allergieën. Zo zijn vele gerechten glutenvrij of kan je aanpassingen vragen. Als je bijvoorbeeld op voorhand jouw allergieën doorgeeft bij de reservatie, kunnen ze hierop inspelen!

Meermaals per jaar ga ik in gezelschap uit eten bij Mykene, maar nooit heb ik foto’s genomen of er een review over geschreven. Ik vond dat het hoog tijd was om dat eens te doen. Tijdens één van mijn laatste bezoeken koos ik voor de bloemkoolsteak met paddenstoelen en zoete aardappelfrietjes. Hierbij nam ik ook een veganaise. Als dessert verkies ik vaak de chocolademousse op basis van aquafaba, maar ik hoopte dat ze nog de snickers ijsco hadden van afgelopen zomer. Jammer genoeg stond die op dat moment niet meer op de kaart. Als deze er terug op staat, raad ik je dat dessertje zeker aan! Let wel op: het is zwaar, maar oh, zo lekker 😊.

 

Wat is jouw favoriete plekje en waarom? Laat het me weten, dan zet ik het op mijn ‘to do – lijst’ en wie weet schrijf ik er een aanbeveling over in mijn blog!

Veel liefs

Kristina

Deel dit bericht